Armata nu face publică, în anunțul de pe SEAP, suma maximă pe care este dispusă să o plătească pentru asigurarea de viață a militarilor, însă știm că precedentul contract, intermediat cum spuneam de Fast Broker și împărțit între mai multe societăți de asigurare, a presupus plata unei prime totale de peste 10, 5 milioane de lei.
„U.M. 02022 lansează prezenta consultare de piață în vederea iniţierii unei proceduri de achiziţii privind „Serviciul de asigurare facultativă nenominală de viață pentru personalul Forțelor Navale care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării, în apele teritoriale și în Marea Neagră, cu valabilitate de 365 de zile”. Propunerile operatorilor economici vor respecta caietul de sarcini și modelul de ofertă financiară atașate. Polițele de asigurare vor fi nenominale acoperind +/- 10% din cantitatea contractată”, se notează în anunț. Autoritatea contractantă prezintă și aspectele supuse consultării:
– Identificarea riscurilor asociate procesului de instrcuție ce pot fi asumate de către asiguratori, aferente prezentei consultări;
– Identificarea clauzelor ce pot determina anularea poliței de asigurare;
– Stabilirea valorii financiare a asigurării (de persoană) în funcție de criteriile cantitative – minim 1 – maxim 6.500 de persoane asigurate;
– Încheierea unei polițe de asigurare nenominale cu valabilitatea de 365 de zile acoperind +/- 10% din cantitatea contractată;
– Propuneri de completare/rectificare a caietului de sarcini;
– Propuneri ale sumelor asigurate (de persoană) în cazul unor despăgubiri.
Altfel spus, prin acest anunț Forțele Navale caută un consultant care ulterior, cel mai probabil, va și intermedia achziția efectivă a polițeid e asigurare.
Anul trecut, contractul a acoperit riscurile de deces, invaliditate gradul I și II, invaliditate gradul III și îmbolnăviri, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă și îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv și cu consecințe definitive, având caracter ireversibil și definitiv. De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile de spitalizare și/sau tratament ambulatoriu pentru perioade cuprinse între 3 și 90 de zile, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cheltuielile pe medicamente și tratament, dacă se face dovada că aceste cheltuieli au fost efectuate, precum și cheltuielile de repatriere, dacă se face dovada acestor cheltuieli.
Patronul Fast Broker, abonat la contracte de sute de milioane cu autorități de stat și implicat în primul faliment din asigurări
Așa cum arătam mai sus, precedentul contract de asigurare a fost câștigat de Fast Brokers, în fapt de către patronul firmei, adică Iulian Gheorghiu. Acest lucru nu este nici pe departe unul atipic, având în vedere că Fast și Gheorghiu erau specializați în contracte cu entități de stat, în principal militare (de la Poliție la Pompieri și Armată), dar nu doar militare având pe post de clienți și Banca Națională sau Guvernul.
De exemplu, doar în 2023, brokerul a câștigat trei contracte de asigurări de viață cu Armata, încasând comisionul aferent pentru prime totale de peste 90 de milioane de lei, după cum a relatat presa. Având în vedere comisioanele practicate pentru asigurări de viață, doar din aceste trei înțelegeri, altfel o mică parte din portofoliul Fast, brokerul a încasat cel puțin 10 milioane de lei.
Puteți vedea mai jos o mică parte din licitațiile câștigate doar în ultima perioadă de Fast și anunțate de presă:
Centrul de Scafandri Constanța își asigură oamenii la Fast Brokers!
Garda de Coastă, acord cadru cu o firmă din București (nr.Fast) pentru asigurările auto obligatorii
FAST Brokers a castigat trei licitatii RCA
FAST Brokers va intermedia polița RCA pentru vehiculele Statului Major al Forțelor Aeriene
Citiți AICI, pe larg, istoria Fast Brokers și felul în care patronul firmei a fost implicat în primul faliment din asigurări, pentru care s-au plătit despăgubiri până de curând.