Soluții alternative pentru depozitele bancare stagnante
Băncile încearcă să ofere soluții alternative pentru clienții frustrați de dobânzile stagnante la depozite. Astfel, acestea îi îndreaptă către fonduri mutuale cu durată prestabilită (maturitate țintă), cu sume minime de pornire foarte mici, chiar și 100 de euro.
Produse cu maturitate între 18 luni și cinci ani
Produsele din această categorie au o maturitate cuprinsă între 18 luni și cinci ani – de obicei doi sau trei ani – și au strâns aproape de 6 miliarde de euro începând cu 2023, sumă provenită din depozite simple în căutare de randamente mai bune – în total între 4% -5% pentru durate de doi ani, confirmând că există bani acolo și că modul în care aceștia performează este important pentru clienții băncilor.
Combinarea depozitelor bancare cu fondurile mutuale
Pentru cei mai sceptici economisitori, băncile oferă combinații între depozitele la termen și fondurile mutuale, pentru a atrage chiar și cei mai prudenți investitori. Produsele din această categorie necesită o sumă mai mare de înregistrare – de la 10.000 sau 20.000 de euro și peste în funcție de bancă – și combină o dobândă fixă sau variabilă pe
Depozitele în băncile locale rămân neschimbate
Până la sfârșitul anului, ratele de dobândă pentru depozitele în băncile locale vor rămâne neschimbate. Această decizie a fost luată pentru a asigura stabilitatea și previzibilitatea în sectorul bancar.
Investitorii pot avea încredere în faptul că banii lor vor fi în siguranță, iar randamentul depozitelor lor nu va fi afectat de fluctuațiile pieței. Aceasta este o veste bună pentru cei care își doresc să își protejeze economiile pe termen lung.