Al doilea cel mai mare producător de bere din lume după volumul global a semnalat deja un început dificil în 2025, după ce a încurajat investitorii cu performanța din 2024 în februarie. Primul trimestru din acest an a avut mai puține zile de tranzacționare, dat fiind că 2024 a fost un an bisect și din cauza momentului nefavorabil al evenimentelor mari precum Paștele.
Heineken a spus că acest lucru a determinat o scădere anticipată cu 2,1% a volumelor de bere, dar a vândut mai multe dintre etichetele sale mai scumpe, cum ar fi marca omonimă Heineken, ajutând la compensarea acestei scăderi pentru a crește veniturile nete organice cu 0,9%.
Analistii se asteptau la o scadere cu 2,9% a volumelor de bere si o scadere cu 0,6% a veniturilor nete organice.
„În ciuda tendințelor volatile ale consumatorilor și geopolitice, performam în intervalul așteptărilor”, a declarat directorul general Dolf van den Brink într-un comunicat.
Producătorul de bere a avertizat, totuși, asupra riscurilor suplimentare care ar putea afecta cheltuielile consumatorilor și a spus că lucrează pentru a promova inițiativele de productivitate pentru a-și proteja performanța.
Aceste riscuri au inclus „ajustări ale tarifelor și potențiale creșteri”, precum și sentimentul slab al consumatorilor, inflația și slăbirea monedelor față de un euro mai puternic, în care grupul își raportează rezultatele.
Heineken încă se așteaptă la o creștere a profitului între 4% și 8% în 2025, în ciuda unei escalade a tensiunilor comerciale globale declanșate de actuala administrație a SUA.
De când Heineken și-a stabilit prognoza în februarie, noi anunțuri tarifare din SUA, inclusiv unele care vizează berea în cutii, au șocat piețele, dăunând încrederii consumatorilor, deși un regim tarifar radical a fost întrerupt în mare parte.