Raportul industriei semnalează o scădere suplimentară a rezervelor de țiței în SUA
Pretul petrolului continuă să scadă, înregistrând o reducere de peste 2% marți, după ce un raport al industriei a indicat o scădere a rezervelor de țiței în Statele Unite, conform Bloomberg.
Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 7 cenți, sau 0,09%, ajungând la 78,59 dolari per baril, în timp ce cele pentru WTI au scăzut cu 6 cenți, sau 0,08%, la 75,47 dolari per baril.
Institutul American al Petrolului a estimat o scădere a rezervelor cu 3,4 milioane de barili în săptămâna trecută, ceea ce ar reprezenta a opta scădere în ultimele nouă săptămâni, dacă va fi confirmat de datele oficiale ce urmează să fie publicate miercuri.
Risc politic și perspective pesimiste
Riscurile politice din Orientul Mijlociu și amenințarea închiderii câmpurilor petrolifere din Libia au susținut recent prețurile petrolului, însă acestea întâmpină dificultăți din cauza unui climat general pesimist. Acest lucru a determinat bănci de frunte de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs și Morgan Stanley, să își revizuiască în scădere previziunile de prețuri pentru anul următor.
Cele două instituții financiare au menționat o perspectivă sumbră pentru China ca parte a motivului pentru pesimismul lor, având în vedere că problemele economice generale și tranziția către vehicule electrice reduc cererea de combustibili în cel mai mare importator de țiței. În Europa, se preconizează că cererea de motorină va scădea sub nivelurile din perioada pandemiei din cauza producției slabe și a modificărilor structurale din parcul auto din regiune.
Atentia comercianților asupra datelor economice din SUA
Traderii vor monitoriza datele economice din Statele Unite, care urmează să fie publicate mai târziu în această săptămână, inclusiv informații despre creștere și ocuparea forței de muncă, ce vor oferi indicii suplimentare despre perspectivele politicii monetare. Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a sugerat anterior că ar putea avea loc o reducere a ratelor dobânzilor.
„Închiderea câmpurilor petroliere din Libia și tensiunile geopolitice continue din Orientul Mijlociu ar putea susține prețurile pe termen scurt, dar asumarea riscurilor la o scară mai largă este probabil să rămână limitată”, a declarat Yoap Jun Rong, strategist de piață pentru IG Asia Pte în Singapore. El a adăugat că recuperarea economică fragilă a Chinei și planurile OPEC+ de a crește producția începând din octombrie ar trebui să limiteze orice creșteri semnificative ale prețurilor.
*Datele sunt actualizate la ora 8:35.
Fiecare știre este un activ, urmăriți Investor.bg și Google News Showcase.