Creșterea utilizării criptomonedelor în Grecia
Din ce în ce mai mulți greci se implică în tranzacții cu criptomonede și active digitale, în special persoanele în jurul vârstei de 30 de ani, conform contabililor și experților fiscali. Cu toate acestea, absența unui cadru fiscal creează probleme atât pentru cei care doresc să se ocupe de criptomonede, cât și pentru autoritățile fiscale, care de fapt nici nu le recunosc.
Soluții fiscale pentru criptomonede
Până în septembrie, se așteaptă ca comitetul special constituit în acest scop să-și prezinte concluziile Ministerului Economiei Naționale și al Finanțelor, care va propune soluții pentru a aborda problema. Sursele spun că începând cu ianuarie 2025, criptomonedele vor fi incluse în impozitare și profiturile vor fi impozitate ca și câștiguri de capital din vânzarea de valori mobiliare la o rată de 15%.
Concluziile vor fi împărțite în trei categorii: Definirea și înregistrarea tuturor criptomonedelor, metodă de impozitare și proces de monitorizare.
Vacuumul legislativ privind profiturile din criptomonede este exploatat de mulți investitori, în timp ce foarte puțini declară profiturile din tranzacțiile de acest gen.
Monedele virtuale și impactul lor asupra economiei
Monedele virtuale sunt o noutate în lumea financiară, cu un impact tot mai mare asupra economiei globale. Aceste monede sunt folosite de mulți oameni, în special de cei care nu au un loc de muncă sau de contribuabili fără venituri, dar cu proprietăți imobiliare substanțiale care le acoperă cheltuielile de trai.
Utilizarea monedelor virtuale poate oferi oportunități noi pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare, dar poate avea și consecințe negative asupra piețelor financiare tradiționale. Diversificarea portofoliului pentru a include monede virtuale poate fi o mișcare inteligentă, dar trebuie făcută cu atenție și cu o înțelegere profundă a riscurilor implicate.