Divizia „Service Delivery” operează atât prin Connections Consult S.A., cât și prin filialele sale deținute integral: Connection Consult EOOD din Bulgaria și Connections Consult doo Beograd-Vračar din Serbia și Outsourcing Support Services din România.
Astfel, conducerea companiei a convocat o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) pentru a discuta și aproba această tranzacție în data de 19 martie. Dacă la prima convocare nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru desfășurarea AGEA, o nouă ședință este programată pe 31 martie 2025.
”Aprobarea vânzării activității diviziei (business unit) „Service Delivery” prin cesiunea a 100% din părțile sociale ale Outsourcing Support Services – S.R.L., Connection Consult EOOD și Connections consult doo Beograd-Vračar (fie direct, fie indirect prin cesiunea a 100% părțile sociale ale Connection Consult EOOD și Connections consult doo Beograd-Vračar către Outsourcing Support Services – S.R.L., urmată de cesiunea subsecventă a 100% din părțile sociale ale Outsourcing Support Services – S.R.L.)”, se arată în convocator.
Pe ordinea de zi mai figurează și majorarea capitalului social al Outsourcing Support Services cu suma de 26,76 de milioane de lei, prin emisiunea unui număr de 2.676.500 părți sociale cu o valoare nominală de 10 lei per acțiune. Majorarea ar urma să fie făcută prin aportul în natură al contractelor și angajaților aferenți activității diviziei Service Delivery.
”Majorarea de capital social se va realiza prin intermediul unui contract de transfer de întreprindere cu Outsourcing Support Services – S.R.L., în baza evaluării activității economice realizate de un evaluator autorizat, membru corporativ al A.N.E.V.A.R”, se mai în stipulează în document.
Connections are peste 300 de angajați și o experiență de 20 de ani în cele mai digitalizate piețe de tehnologie din Europa Centrală și de Est: Bulgaria, Serbia, birouri de vânzări în SUA și Marea Britanie și reprezentanți în Germania și Orientul Mijlociu. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand.
Veniturile realizate în 2024 au fost de 106 milioane de lei, sub estimările inițiale de 129 de milioane de lei. Această diferență a fost influențată de retragerea a trei proiecte din pipeline, însă eficiența operațională și capacitatea rapidă de reacție a grupului au asigurat menținerea unei profitabilități robuste.
Marja de profit brut a fost de 10%, pentru prima dată de la listarea pe bursă în 2021. Profitul brut a atins valoarea de 10,2 milioane de lei, iar cel net s-a situat la 8,8 milioane de lei.
„Rezultatele noastre financiare confirmă abilitatea companiei de a naviga într-un mediu economic volatil și de a ne adapta rapid la provocările pieței. Creșterea marjei de profit reflectă strategia noastră echilibrată de investiții și optimizare a costurilor. În ciuda unor minusuri față de veniturile prognozate pentru 2024, am reușit să ne atingem obiectivele de rentabilitate și să ne consolidăm poziția pentru viitor”, a declarat Bogdan Florea, fondator și co-CEO-ul Connections.
Pentru 2025, Connections estimează o creștere a veniturilor cu 20%, pe fondul cererii tot mai mari pentru soluțiile sale. În trimestrul al doilea al anului, compania va marca 20 de ani de activitate, ocazie cu care va lansa noua sa identitate corporativă.
„Succesul nostru este rezultatul direct al unei echipe dedicate, al parteneriatelor strategice și al încrederii investitorilor. Suntem pregătiți să valorificăm oportunitățile viitoare și să continuăm să aducem valoare tuturor stakeholderilor noștri”, a concluzionat Bogdan Florea.
Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Energie, Telecom și Retail, precum și instituții guvernamentale din România.